Slovenija
35 ogledov

Primanjkljaj ZZZS po načrtu

Samo Fakin (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zdravstvena blagajna bo ob koncu leta zabeležila načrtovan primanjkljaj. Naslednje leto primanjkljaja naj ne bi načrtovali, rezerve pa bodo še vseeno izčrpali.

Kot je na skupščini Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) povedal generalni direktor zavoda Samo Fakin, so prihodki zavoda v finančnem načrtu za prihodnje leto skladno z napovedmi Urada za makroekonomske analize in razvoj nekoliko višji kot letos. Na odhodkovni ravni pa nameravajo privarčevati z zniževanjem cen zdravil, prav tako je prišlo do preložitve izplačila zadnjih dveh četrtin za odpravo plačnih nesorazmerij.

ZZZS se je danes seznanil s pripravo finančnega načrta zavoda za leto 2011 in potrdil podaljšanje izvajanja ukrepa, ki zadeva določitev odstotkov financiranja zdravstvenih storitev iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Tako se bodo tudi v prihodnjem letu nekatere zdravstvene storitve, zdravila in pripomočki tudi po koncu leta krili iz obveznega zdravstvenega zavarovanja v višini desetih odstotkov. S tem bo zavarovalnica privarčevala 37 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.