Slovenija
43 ogledov

Primer Bor Nekrep bo končan marca

20. marca bo minilo leto dni od smrti Bora. Žurnal24 main
Starša Bora Nekrepa naj bi odgovore dobila še ta mesec, eno leto po smrti svojega sina.

“Primer o morebitnih nepravilnostih pri zdravljenju dečka bo zaključen predvidoma v marcu,”< /em> so nam pojasnili v Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS). Enomesečni rok, ki ga je kot razumen čas za dokončanje postopka omenil Janez Remškar z ministrstva za zdravje je potekel že v soboto. Minister za zdravje Borut Miklavčič je njegovo izjavo ob obisku v mariborski bolnišnici sicer omilil, ni pa izključil možnosti, da zdravniški zbornici s spremembo zakonodaje odvzame pooblastila. “Zakoni se pripravljajo, ko bodo zakoni v obravnavi, boste videli tudi, kaj se predvideva in kaj bo odgovor,” je bil skrivnosten.

Skrivnostni strokovnjaki
“S primerom se aktivno ukvarjamo, ob zaključku pa bomo tudi nemudoma poročali,” so nam zagotovili v zbornici. Na vprašanje, ali so se že dogovorili za strokovno mnenje iz Nemčije, pa niso odgovorili. Predsednica ZZS Gordana Kalan Živčec je namreč pred časom napovedala, da bodo tam poiskali strokovnjaka za presnovne motnje.

Nočejo niti povedati, kdo je avstrijski strokovnjak, ki je potrdil sodelovanje. Ali je mnenje že izdelal, pa je prav tako skrivnost. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za Wolfganga Sperla iz salzburške klinike.

Eno leto od smrti
20 marca bo minilo že eno leto, odkar je 12-letni Bor Nekrep umrl v ljubljanskem kliničnem centru, kamor so ga prepeljali iz mariborske bolnišnice. Starša tamkajšnje zdravnike obtožujeta malomarnosti. ZZS se s primerom ukvarja od lanskega maja, torej deset mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.