Slovenija
20 ogledov

Primer Bratušek: zasebni interes na prvem mestu

slovenija 31.03.2014, Boris Stefanec, Izjava za medije novega predsednika Komisi Anže Petkovšek
"Ne sprejemamo kritike, da delamo počasi, vročitve pač potekajo v skladu z zakonom," šef komisije za preprečevanje korupcije komentira postopek vročanja pošiljke Alenki Bratušek.

 "V zadnjem obdobju se je aroganca do državljanov razširila tudi na imenovanja na položaje v mednarodnih institucijah. Politika, ki dopušča takšna imenovanja ali je pri tem celo aktivna, ravna v očitnem nasprotju z javnim interesom, saj z imenovanjem nekredibilnih, neprimernih in neizkušenih posameznikov na pomembne položaje v mednarodnih institucijah postavlja zasebni interes teh posameznikov in njihovih strank, pred ugled Slovenije v tujini," poudarja predsednik komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec in dodaja: "Najvišji funkcionarji ne premorejo niti toliko integritete in spoštovanja do pravne države in državljanov, da pri sprejeli pošiljke državnih organov."

Bratuškova pošte KPK še ni nima

Od sobote, ko je bila pošiljka KPK vročena Alenki Bratušek, ima kandidatka za evropsko komisarko sedem dni časa, da nanjo odgovori. Medtem je Bratuškova za vodenje primera pooblastila odvetniško družbo Čeferin, ki pisma s KPK še niso prejeli. Štefanec pri tem poudarja, da zakon ne predvideva posebnega roka, do katerega mora KPK odvetniku vročiti pošiljko, da pa jo bodo gotovo do 7. oktobra, ko poteče rok sedmih delovnih dni.

Bratuškova lahko zaprosi za sedem dnevno podaljšanje roka, v katerem lahko pripravi odgovor, odločitev o tem, ali se prošnji ugodi pa je v rokah predsednika KPK. Štefanec pri tem poudarja: "Nočem špekulirati o morebitni odločitvi. Upravičen razlog bi denimo bil, če bi bil nekdo v bolnišnici. O ostalih razlogih v tem trenutku ne želim govoriti."

Komentarjev 7
  • feferon 16:58 01.oktober 2014.

    Še tisto drago uro ne ve KPK, kako jo je njen partner lahko kupil, ko je čist na psu, pa se nekaj delajo ,da delajo.

  • vladek 15:19 01.oktober 2014.

    ja imaš pravo,ta baba ni vredna da se sploh o njej kaj piše.še komunisti so bolj pošteni od nje.FUJ

  • maliking 14:58 01.oktober 2014.

    Klobo, očitno nimaš niti trunka kulture v sebi in vsa svoja čustva izražaš na tak način...jejejejej, daj si spij pivce za živce!