Slovenija
48 ogledov

Primer Orion je končan

Maja so Lužarja na okrajnem sodišču zaradi pomanjkanja dokazov oprostili še dveh Žurnal24 main
Sodba nekdanjemu direktorju Oriona Branku Lužarju za kaznivi dejanji oderuštva je pravnomočna.

Potem ko je višje sodišče prejšnji mesec potrdilo oprostilno sodbo Branku Lužarju, nekdanjemu direktorju Oriona, njegovi nekdanji sodelavki Vesni Uzar, nekdanjemu notarju Borisu Lepši in notarki Nevenki Tory ter pravnima osebama Orion Ltd. v stečaju in Orion Ltd. Invest za nadaljevano kaznivo dejanje ponareditve poslovnih listin, je pravnomočna tudi oprostilna sodba Lužarju za kaznivi dejanji oderuštva, piše današnje Delo. Sodbo višjega sodišča, ki je v celoti pritrdilo ugotovitvam okrajnega sodišča, so po pisanju časnika v skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala, prejeli včeraj.

Višje sodišče je po pisanju Dela ugotovilo, da je okrajno sodišče pravilno in popolno ugotovilo dejansko stanje, svoje sklepe pa v celoti in prepričljivo obrazložilo. Ob tem je poudarilo, da je bilo vsem posojilojemalcev znano, kaj pomeni bruto znesek posojila – torej znesek, ki so se ga zavezali vrniti. "Že izračun z zgolj osnovno računsko operacijo odštevanja bruto in neto zneska bi pokazal, koliko bo treba dodatno plačati za posojilo," ugotovitve sodišča navaja Delo. Maja so Lužarja na okrajnem sodišču zaradi pomanjkanja dokazov oprostili še dveh kaznivih dejanj oderuštva. Primer Orion je po pisanju časnika pravnomočno končan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.