Slovenija
3106 ogledov

Primer Svetlane Makarovič zaradi 8346 evrov pristal na policiji

Svetlana Makarovič Vid Rotar / mediaspeed.net
Komisija za preprečevanje korupcije je podala svoje mnenje v primeru izplačila Ministrstva za kulturo na transakcijski račun Svetlane Makarovič.

Iz Komisije za preprečevanje korupcije so sporočili, da so zaključili zadevo glede suma korupcije in suma kršitve integritete uradne osebe pri izvedbi letošnjega nakazila denarne nagrade za Prešernovo nagrado za leto 2000 (gre za izplačanih 8346 evrov na transakcijski račun pesnice, pisateljice in igralke Svetlane Makarovič). "V predhodnem preizkusu je Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila, da zadevo že obravnava Urad za nadzor proračuna (ki je primarno pristojen inšpekcijski organ za nadzor zakonitosti izplačil iz proračuna), zato ločenega postopka ni uvedla, hkrati pa navedbe iz prijave ne dajejo podlage za utemeljen sum kršitve iz lastnih pristojnosti," so zapisali v sporočilu za javnost. 

"Ker pa je Komsiija za preprečevanje korucpije ugotovila, da iz zadeve izhajajo tudi razlogi za sum storitve kaznivega dejanja (sum izplačila brez pravne podlage in s tem oškodovanje proračuna Ministrstva za kulturo), za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti, je primer v preučitev oziroma nadaljnjo obravnavo odstopila policiji," so še zaključili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • lojs 15:25 11.avgust 2023.

    mislim, da je primer več kot enostaven in povsem jasno je, kdo je odgovoren za to dejanje ... moje mnenje je, da bo zadeva založena nekje, dokler ne bodo novinarji zopet drkal po tem primeru ... ampak še enkrat, kot ...prikaži več pravim, primer je simpl, ministrica leti kot knafek od njenih gatkic .. če jih sploh nosi

  • Pierre 15:32 10.avgust 2023.

    V Angliji bi imela Svetlana plemiški naziv (Lady) in letno apanažo.. pri nas pa je kot je: greznica

  • Boris 10:59 10.avgust 2023.

    Eni pa res znajo mešat in pridelat dr*k. Ne bom ugotavljal kdo, prav vsi.