Slovenija
238 ogledov

To so trenutno najugodnejši ponudniki pri enotni tarifi

slovenija 12.01.2009 elektrika, elektricni stevci, poloznice za elektriko, racun Boštjan Tacol
Pri enotni tarifi trenutno najugodnejši Petrol, a so v razponu osmih centov razlike še ponudbe Zveze potrošnikov Slovenije in Praznični paket 2015 Elektro Gorenjska prodaje.

Primerjali smo cene za malega porabnike elektrike, ki ima enotno tarifo, priključno moč 3 kW in mesečno porabo 146 kilovatnih ur. Enako razmerje med cenami sicer velja tudi za večje porabnike, ki ne uporabljajo dvotarifnega merjenja porabe. Le eno tarifo je imela četrtina vseh prijavljenih v akcijo Zamenjaj in prihrani. 

Izbrali smo najcenejše možnosti, ki jih ponudijo spletni kalkulatorji ponudnikov, če je bilo mogoče, smo izbrali ponudbo za nove naročnike.

Štiri ponudbe se razlikujejo za osem centov ali manj, najcenejša je akcijska ponudba Petrola, ki je za zgoraj opisanega porabnika osem centov cenejši kot ponudba v akciji Zamenjaj in prihrani.

E3 sicer v paketu e-Ena, ki zahteva prejemanje e-računa in plačilo s trajnikom, novim odjemalcem ponuja 30 evrov dobroimetja. Če to preračunamo na 12 mesecev, je mesečni strošek za elektriko namesto 22,84 le 20,34 evra, kar je najugodnejša ponudba. Kdor ni pripravljen na e-račun ali trajnik pa bi moral pri njih plačati 25,05 evra, kar je najdražje na trgu. 

Gen I novim odjemalcem ponuja en mesec brezplačne elektrike (ne pa omrežnine in dodatkov), kar preračunano na 12 mesecev pomeni, da je mesečni strošek za elektriko 22,12 evra, kar je le okrog pol evra več od najnižjih ponudb. 

Pri Petrolu akcijske cene elektrike, ki velja za nove uporabnike, ni mogoče znižati s točkami zvestobe, to lahko storijo le obstoječi odjemalci, ki naj preverijo, ali se jim bolj splača izkoristiti popust ali zamenjati dobavitelja. 

Praznični paket 2015 Elektra Gorenjska prodaje, ki je tudi med najugodnejšimi, pa vključuje vezavo do konca leta 2015, v paketu Porabim, kar rabim, ki je brez vezave, je sicer cena 23,88 evra, kar je druga najvišja cena. Najdražja je Elektro Celje energija, ki pa je obljubila, da bodo ponudili nižje cene od teh, ki so bile dosežene v akciji Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS). Prav v ZPS so danes opozorili, da vbodo zaradi njihove akcije vsi potrošniki na boljšem, saj prihaja več akcijskih cen.

Zelo verjetno plačujete precej več, tudi če ste pri ugodnem ponudniku

Če ste že odjemalec ponudnika, ki se je v tabeli dobro odrezal, vam to ne zagotavlja, da elektriko plačujete po ugodni ceni. Gre namreč za novejše pakete in akcijske ponudbe, zato je zelo verjetno, da elektriko plačujete precej dražje. Svetujemo vam, da poiščete račun za elektriko in uporabite kalkulatorje na spletnih straneh ponudnikov: Gen-IPetrolElektro EnergijaEnergija plusElektro Celje energijaElektro Gorenjska prodaja in E3

* Ponudba E3 e-Ena zahteva uporabo e-računa in direktne bremenitve, sicer je cena pri enaki porabi 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.