Slovenija
14 ogledov

Primerni so štirje od devetih

Slovenija 25.06.2013 Borut Pahor, Stanislav Veniger, Gregor Virant, predsednik r Saša Despot
Glavni šef policije Stanislav Veniger se odloča, kdo bo prvi šef NPU.

Predvidoma danes, jutri in v prvih dneh naslednjega tedna bo generalni direktor policije Stanislav Veniger sprejel vse štiri kandidate, ki se potegujejo za službo direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

Izbran bo najboljši

Potem ko se bo z njimi temeljito pogovoril, bo Veniger izbral najprimernejšega in ga imenoval na ta položaj. Med zaposlenimi v policiji naj bi, neuradno, največjo podporo med vsemi štirimi prijavljenimi kandidati uživala zlasti Dušan Florjančič in Branko Japelj. Prvi je trenutno zaposlen kot vodja sektorja za gospodarski kriminal v upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, drugi pa zdaj vodi kriminaliste na Policijski upravi Ljubljana. Za zdaj sicer še ni jasno, ali tudi Veniger omenjena kandidata ocenjuje kot najprimernejša in ali namerava imenovati enega izmed njiju.

Na razpis za novega šefa NPU se je sicer prijavilo devet kandidatov, a je posebna natečajna komisija ocenila, da so za ta položaj primerni le štirje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.