Slovenija
7 ogledov

Primestni promet do božiča

Pri Ljubljanskem potniškem prometu so mnenja, da bodo s spremembami še dodatno r Žurnal24 main
Župani ne želijo subvencionirati izgube primestnega potniškega prometa. Kljub temu za zdaj ne bo prodan.

"Solastniki Holdinga Ljubljana smo na podlagi vrednotenja primestnega potniškega prometa (PPP) ocenili, da v tem trenutku njegova prodaja ni smiselna," je povedal župan občine Brezovica Metod Ropret. Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so sporočili, da so se člani sveta Holdinga Ljubljana odločili, da počakajo na nov razpis države glede koncesije za izvajanje medkrajevnega linijskega prevoza potnikov. Na sestanku pred zasedanjem omenjenega sveta so namreč vsi župani 15 primestnih občin, razen župana občin Medvode in Borovnica, zavrnili subvencioniranje izgube PPP.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je skupaj z drugimi župani ocenil, da bi morala država poleg podeljevanja koncesij zagotoviti tudi sredstva za opravljanje medkrajevnega prevoza potnikov. Izgubo mora kriti država. Na MOL so še pojasnili, da veljavna koncesija poteče konec leta, PPP pa niso prodali tudi zato, ker država sprejema novo uredbo, ki bo drugače definirala koncesije. Odgovore s prometnega ministrstva še čakamo.

"Ocenili smo, da to ni strošek občin," Ropret pojasnjuje odločitev občin, da ne bo subvencionirala izgube PPP. Dodaja, da je linijski promet organiziran na ravni države in ne bi smel biti dodaten strošek za občine. S tem se strinja tudi župan vrhniške občine Marjan Rihar, ki obenem dvomi o metodologiji izračuna izgube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.