Slovenija
29 ogledov

Primopredaje na Šoupu ni bilo

Vrata Šoupa, kjer bi moral posle kot v. d. direktorja prevzeti Aleš Bržan, so bi Žurnal24 main
Šoup. Bržana, Urumoviča in novinarje pričakali zaklenjena vrata in varnostniki.

“Opravičujem se za nevšečnost. Nekateri pravijo, da je bila pričakovana. Študentska organizacija Univerze na Primorskem (Šoup) načeloma nima varnostnikov v svojih prostorih. Ko nekdo nima drugih možnosti, mu ostane le še fizična sila,” je dejal Željko Urumovič, predsednik Študentskega zbora (ŠZ) Šoupa, ko je z Alešem Bržanom in novinarji včeraj naletel na zaklenjena vrata Šoupa.

Skrivna pogodba
Sebastjan Kokl. “Njegova pogodba, če sploh obstaja, je skrbno varovana skrivnost,” pravi Urumovič in dodaja, da jo bodo Bržanu sestavili šele v prihodnih dneh, saj Koklu ne želijo kršiti pravic. Če dogovora s Koklom ne bo, pa ne izključujejo možnosti njegove fizične odstranitve.

Bržan, ki ga je ŠZ v sredo imenoval za vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja Šoupa, je povedal, da sta se z razrešenim Sebastjanom Koklom slišala, a da ta ne namerava narediti primopredaje in ga ne priznava kot v. d. Kokl namreč vztraja, da je bilo delovanje ŠZ nezakonito, njegovi sklepi pa nični in da je posegel v delo in pristojnosti nadzornega sveta Šoupa, ki je edini pristojen za razrešitev in imenovanje direktorja.

Urumovič očitke o nezakonitosti zavrača: “Če Kokl tako skriva dokumentacijo, ki jo zahtevamo, mora biti v njej nekaj hudo obremenilnega. Pripravljen je izgubiti službo, da bi zavlekel 
zadevo.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.