Slovenija
40 ogledov

Primopredaje ni bilo

Nadomestna stanovanjska hiša z gospodarskim poslopjem za družino Vovk v Lescah j Žurnal24 main
Pomanjkljivosti. Zaradi napak pri gradnji primopredaje hiše družini Vovk še ni bilo.

"Na četrtkovem popisu napak smo se dogovorili, da jih bodo odpravili do 20. junija, zato danes primopredaje še ne bo," je včeraj za Žurnal24 povedala Marija Vovk.

Občino Radovljica je gradnja nadomestne hiše in gospodarskega poslopja za družino Vovk, ki se mora preseliti iz zdajšnje hiše ob leškem letališču, stala 390 tisoč evrov – od tega so izvajalcu, podjetju Grad Bled, plačali 224 tisoč evrov –, dela, ki jih je opravilo podjetje A-GIT 2000, pa stanejo okoli 166 tisoč evrov. Občina bo plačala tudi selitveni servis, kolikšni bodo stroški, pa v radovljiški občinski upravi še ne vedo.

Petletne priprave
Priprave, pogajanja in gradnja za preselitev Vovkovih so trajali dobrih pet let; občina je namreč leta 2006 podpisala sporazum z Družbo za avtoceste v RS o prevzemu obveznosti gradnje nadomestne hiše, gradbeno dovoljenje je bilo izdano leta 2007, leto pozneje pa so začeli graditi.

Odločitve o rušenju še ni
Kot je pojasnila Vovkova, bo primopredaji, ki bo 20. junija, v 15 dneh sledil podpis menjalne pogodbe, s katero bodo Vovkovi tudi uradno postali lastniki nepremičnine. "Zapletlo se je pri parcelaciji enega od zemljišč na trasi zdajšnje gorenjske avtoceste, a se bodo po zagotovilu občine zadeve uredile. Za nas pa je seveda nujno, da se hiša tudi zemljiškoknjižno uredi. Upam, da bo v začetku julija vse urejeno," je dejala Vovkova. Odločitev o tem, ali bodo zdajšnjo Vovkovo hišo ob letališču porušili v celoti, delno ali pa je sploh ne bodo porušili, še ni bila sprejeta. Na občini so pojasnili, da je to odvisno od zahtev upravnih organov za varno vzletanje in pristajanje na letališču, varno obratovanje letališča pa je trenutno zagotovljeno z označitvijo ovir na vzletno-pristajalni ravnini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.