Slovenija
48 ogledov

Primorcem grozi radijski mrk

RTV je za pomoč pri reševanju spora z Italijani zaprosila agencijo za pošto in e Žurnal24 main
Izvršba. Italijansko sodišče zahteva, naj RTV preneha oddajati signal prek oddajnika Kuk.

Spor. "Odločba se glasi, da mora RTV prenehati z oddajanjem radijskega signala na določeni frekvenci z oddajnika Kuk nad Kobaridom v smeri Italije. Tožnik, ena od italijanskih radijskih postaj, od ljubljanskega okrožnega sodišča zahteva, naj prizna odločbo italijanskega sodišča na našem ozemlju," zahtevo italijanskega sodišča pojasnjuje Miran Dolenc, direktor oddajnikov in zvez na RTV. Okrožno sodišče jim je ugodilo, mi pa se bomo na njihovo odločitev pritožili, še dodaja Dolenc.

Če bo Italijanom uspelo doseči, da se ugasne oddajanje signala nacionalkinega radia prek Kuka, lahko pričakujemo plaz podobnih zahtev, razmere ocenjujejo strokovnjaki. Po črnem scenariju bi morala oddajnike ugasniti večina primorskih radiev. Paradoksalno je, da večina italijanskih postaj nima mednarodno priznanih frekvenc, zdaj pa zahtevajo mrk naših registriranih radijskih frekvenc, dodajajo naši viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.