Slovenija
29 ogledov

Primorcev ni bilo, Ljubljančani izviseli

Katja Šoba (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Izredna seja študentskih organizacij, ki so jo zahtevali Ljubljančani, je odpadla zaradi nesklepčnosti. Primorci so namreč odpovedali udeležbo.

Pred sredino skupščino, na kateri naj bi spremenili študentsko ustavo, je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani zahtevala današnjo izredno sejo, ki pa je odpadla.

Spremembe študentske ustave
Kot zatrjujejo na Študentski organizaciji Slovenije, ki jo vodi Katja Šoba, želijo študentsko ustavo spremeniti v smeri večjega nadzora nad porabo koncesijskega denarja od študentskega dela, krepitve sankcij kršiteljev in zmanjšanja sredstev ŠOU-a Ljubljana od koncesijskih dajatev za študentsko delo za 13 odstotkov.

Ljubljančani so namreč edini izmed študentskih združenj, ki nasprotujejo spremembi študentske ustave, ki jo predlaga nacionalna študentska organizacija (Šos). To nasprotovanje pa bi lahko bilo ključno, saj morajo spremembe podpreti vse študentske organizacije. A predsednica Šosa Katja Šoba pravi, da Ljubljančani nimajo pravice glasovati, ker so bili zaradi napak pri študentskih volitvah pred približno 15 meseci izbrisani iz registra.

Ljubljanska študentska organizacija pa vztrajno očita Šobi, da so njene izjave nelegalne in nelegitimne, saj ne predstavlja vseh študentov. Zato tudi zahtevajo njen odstop. "Vse, kar sem jaz povedala v izjavah, je bilo v navednicah – torej sem izjavo dala kot Katja Šoba." Kot pravi, se o vseh zadevah, ki jih pove v imenu vseh študentov, posvetuje z ostalimi, če pa kaj pove kot svoje mnenje, to tudi tako predstavi. Na vprašanje, kako bo našla dialog z Ljubljančani, pa odgovarja: "V sredo imamo skupščino, kjer se bomo pogovarjali o spremembah študentske ustave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.