Slovenija
32 ogledov

Primorje Holding brez lastnine

Primorje Suzana Kos
Iztekel se je rok za prijavo terjatev upnikov Primorja Holding v stečaju.

Stečajna upraviteljica Irena Lesjak je povedala, da družba skorajda nima nikakršne lastnine, saj je imela v lasti predvsem delnice Primorja, ki pa so zaradi stečaja sedaj brez vrednosti.

Primorje Holding naj bi imelo v lasti le nekaj gradbenih strojev, katerih vrednost Lesjakova ocenjuje na 180.000 evrov. Poleg tega naj bi bili nekateri med njimi celo v tujini.

Poročilo bo izdelano v prvi polovici decembra. Prispele terjatve bo Lesjakova pregledala in odločila, katere bo upoštevala. Upniki, med katerimi naj bi bile predvsem banke, imajo malo možnosti za poplačilo svojih terjatev.

Primorje Holding je imel maja 22 milijonov evrov neto kapitala, 60 milijonov evrov odprtih terjatev iz poslov in 29 milijonov evrov finančnih naložb. Dolg Primorja do bank je znašal 95 milijonov evrov, ki pa so ga imele banke v celoti zavarovanega s hipotekami, 61 milijonov evrov pa je predstavljal dolg do dobaviteljev in ostalih poslovnih partnerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.