Slovenija
20 ogledov

Primorje na Gorenjsko

Do konca tedna bo dela na viaduktu in predoru Ljubno zaradi neizpolnjenih obvezn Žurnal24 main
Peračica–Podtabor. Dela bo do konca tedna prevzelo Primorje.

"Primorje se že pripravlja na nadaljevanje gradbenih del na viaduktu in predoru Ljubno. Izvajalec že opravlja določena dela, v polnem obsegu pa naj bi jih začel izvajati do konca tega tedna," je včeraj pojasnil Marjan Koler, tiskovni predstavnik Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars). Na Darsu so izpolnili grožnjo SCT, da bo moral dela, če jih ne bodo sposobni začeti izvajati takoj, prevzeti sopogodbeni partner Primorje.

Predstavnica gradbenega podjetja Primorje Ivana Bratož nam je pred dnevi povedala, da v povezavi s prevzemi poslov podjetij v stečaju ali prisilni poravnavi še potekajo dogovori, zagotovili pa so, da so dela na omenjenem odseku, če jim bodo zaupana, sposobni izvesti.

Z SCT nismo dobili odgovora, ali bodo dela, ki jih bo dokončalo Primorje, tudi plačali.

Na Darsu so povedali, da bodo storili vse, da bi lahko zadnji nedokončani odsek avtocestnega križa v dolžini 2,4 kilometra predali v uporabo še pred začetkom turistične sezone, čeprav se zadnji pogodbeni roki iztečejo konec avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.