Slovenija
25 ogledov

Primorje poplačalo delavce

Primorje podizvajalcev, med katerimi lokalnih skoraj ni več, ne plačuje tudi po Žurnal24 main
Delavci Primorja so dobili še drugi del avgustovske plače. Priprave na stavko prekinjene.

Delavci Primorja so preostali del plače dobili danes. Sekretar območne organizacije ZSSS za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar je za STA povedal, da tako ni več razlogov za stavko in so zato začasno prekinili priprave nanjo.

Še ta teden se bodo sindikalisti predvidoma vnovič dobili na sestanku z vodstvom podjetja. Po Kramarjevih besedah bodo od pristojnih zahtevali odgovor o tem, kdaj bodo delavci dobili septembrske plače, saj se približuje čas izplačila.

Pomoč obljubil Poljšak

Prav tako bodo sindikati v podjetju budno pazili na dogajanje okrog iskanja novega vodstva. Na sestanku z ajdovskim županom Marjanom Poljškom, ki so ga v četrtek zaprosili za pomoč, so se namreč dogovorili, da morajo banke poiskati ustrezno vodstvo znotraj Primorja. Bojijo se namreč, da bodo banke upnice postavile vodstvo, ki mu ne zaupajo in bi lahko podjetje spravilo v stečaj.

Ajdovski župan je sindikalistom tudi predlagal, naj delavci sami poiščejo kandidata za predsednika upravnega odbora med vodilnimi v družbi. Nato pa je pripravljen pomagati pri nadaljnjih pogovorih, tako pri bankah kot na pristojnih ministrstvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.