Slovenija
24 ogledov

Primorje pred razprodajo

Primorje podizvajalcev, med katerimi lokalnih skoraj ni več, ne plačuje tudi po Žurnal24 main
Neuradno. Skupina Primorje bo med drugim prodala koprski Stavbenik.

Sanacija. V ajdovskem Primorju pripravljajo sanacijski program, ki bo končan predvidoma v prvi polovici decembra. Po neuradnih informacijah naj bi vanj med drugim vključili prodajo ene od svojih odvisnih družb, koprskega Stavbenika.

“Odprodaja poslovnega premoženja in prihodnost odvisnih družb, med katere spada tudi Stavbenik, bosta vključeni v sanacijski program,” je vse, kar so na to temo včeraj uradno povedali pri ajdovskem gradbincu.

Neuradno bi ga Grafist

Neuradno pa je slišati, da naj bi se za Stavbenik zanimalo manjše koprsko gradbeno podjetje Grafist; to je sicer izvajalec večine del v Kopru, ki so plačana z javnim občinskim denarjem, in ga kriza ni dotolkla. Na številnih javnih razpisih so vsi trije (Primorje, Stavbenik in Grafist) doslej nastopali razmeroma usklajeno. Po podatkih baze GVin je Grafist sicer lansko poslovno leto končal s skoraj 600 tisoč evri dobička, Stavbenik pa z več kot 
milijonom evrov.

Stavbenik je vodilno gradbeno podjetje za visoke gradnje na Obali, specializiran pa je med drugim za izvedbo montažnih konstrukcij pri gradnji pomorske infrastrukture.

Ne plačujejo elektrike?

Težave ajdovskega Primorja so po neuradnih informacijah tolikšne, da mu ne uspe poravnati niti računov za električno energijo. V poslovnem objektu, ki ga ima Primorje v najemu za vodstvo svoje odvisne koprske družbe Stavbenik, je tako že zaokrožila šala, da se bodo morali šefi, ker jim bodo zaradi neporavnanih računov odklopili dvigala, do pisarn in svojih direktorskih foteljev kmalu vzpenjati kar po stopnicah. Ne v Primorju ne pri Elektru Primorska informacije, da že nekaj mesecev niso poravnali računov za elektriko, niso želeli komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.