Slovenija
10 ogledov

Primorka bo polna turistov

Žurnal24 main
Ta konec tedna nas na slovenskih cestah že čakajo prve zgostitve prometa. Najbolj bodo obremenjene povezave proti Gorenjski in Primorski.

Na Prometno-informacijskem centru (PIC) so za zurnal24.si povedali, da je večje zgostitve prometa mogoče pričakovati predvsem v primeru lepega vremena.

Najbolj obremenjene smeri

AC med Ljubljano in Koprom

AC Karavanke–Ljubljana– mejni prehodi s Hrvaško

Šentilj–Gruškovje

Zaradi praznika dneva boja proti okupatorju v torek bodo nekateri to izkoristili za podaljšan konec tedna.

Večina se jih bo tako po predvidevanju prometnih strokovnjakov odpravila v glavne turistične kraje na Gorenjskem in Primorskem.

Najbolj bo obremenjena primorska avtocesta
V petek in soboto bo tako povečan promet od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski. Nekaj minut več pa bo treba po pričakovanju PIC-a čakati tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem na Dragonji.

Zastojem se ne bo mogoče izogniti niti na tistih odsekih avtocest, kjer potekajo cestna dela.

Veliko potrpežljivosti bo tako treba imeti na štajerski avtocesti med Celjem in Slovenskimi Konjicami in na vsegh tistih odsekih, kjer se promet preusmeri z dveh voznih pasov v enega (konec dolenjske avtoceste pri Trebnjem, zoženje gorenjske avtoceste pri Podtaboru).

Ta vikend nas sonce ne bo tako razvajalo.

Več o vremenu na vreme.net.

Na PIC ob tem pravijo tudi, da je manjšo zgostitev prometa na navedenih odsekih mogoče pričakovati tudi v petek, 30. aprila.

Zastoji tudi ob koncu praznikov
Zaradi vračanja turistov pa bo v torek, 27. aprila, in v nedeljo, 2. maja, promet povečan v obratni smeri, torej s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani.

Bolj polni bodo tudi mejni prehodi s Hrvaško, predvsem Dragonja, Sečovlje in Gruškovje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.