Slovenija
19 ogledov

Primorka jutri občasno zaprta

želenice Slovenske železnice
Jutri spet na pot nekateri električni vlaki. Štajerka zaprta med Vranskim in Blagovico.

Težave v železniškem prometu se nadaljujejo. Delavci odpravljajo posledice žleda in snega, a so vlaki kljub temu vozili drugače kot ponavadi.

Predvidoma danes zvečer bodo ponovno začeli voziti električni potniški vlaki med Ljubljano in Borovnico.

Na progi Zidani Most-Celje bomo danes postopno v promet spet vključevali elektromotorne vlake, delno pa bodo še vedno vozili tudi dizelski vlaki.

Na progi med Kranjem in Ljubljano bodo električni potniški vlaki predvidoma začeli voziti jutri zjutraj. Med Kranjem in Jesenicami bodo tudi vnaprej vozili dizelski vlaki, s prestopanjem v Kranju.

Še naprej bodo avtobusi vozili med Ljubljano in Sežano. Do konca del bodo avtobusi vozili tudi na relaciji Ruše-Prevalje in Jesenice-Bohinjska Bistrica.

Na vseh progah bodo možne manjše zamude.

Iz tujine bodo zamujali

V mednarodnem prometu zaradi zapore proge na avstrijski strani lahko tudi v prihodnje pričakujemo večje zamude vlakov iz Avstrije. Med Beljakom in Jesenicami bodo potniki potovali z avtobusi, za nočna vlaka MV 414 (Beograd-Ljubljana-Zürich) in EN 498 (Zagreb-Ljubljana-München) je na relaciji Ljubljana–Jesenice–Beljak v obeh smereh organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

Zaradi težav v Avstriji so povezave z Avstrijo čez Špilje organizirane s prestopanjem.

Zaprta štajerka

Po podatkih prometno-informacijskega centra je še vedno zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Vransko in Blagovica proti Ljubljani zaradi odstranjevanja ledu z objektov nad avtocesto. Promet je preusmerjen na izvoz Vransko. Pred izvozom nastaja zastoj (pribl. 4 km), dodatno promet oviran tudi prometna nesreča pred Vranskim, zastoj je tudi na regionalni cesti. Za osebna vozila priporočamo izvoz Šentrupert.

Zaradi podrtih dreves in električnih drogov ter zaradi poledice in zimskih razmer so zaprte številne ceste. Obstaja nevarnost padanja ledu in snega z vseh objektov nad cestami in z neočiščenih vozil. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare tovornega vozila zaprt počasni pas med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani. Jutri bodo zaradi čiščenja snega in ledu občasne, do polurne popolne zapore v obe smeri.

Ne delujejo zapornice

Na železniških prehodih med Ljubljano in Postojno ne delujejo železniške zapornice. Vozite previdno!

Zaprte so ceste čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Jezersko in Ljubelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.