Slovenija
23 ogledov

Primorka pri koncu, zapora gorenjke

Dela na primorski avtocesti se bližajo koncu. Do zime nas čakajo še dela na relaciji Vodice–Brnik, kjer bodo obnavljali polovico avtoceste.

Kot smo poročali prejšnji teden, so dela na primorski avtocesti po štirih letih tik pred koncem. Po načrtih, postavljenih poleti, naj bi sicer Dars dela zaključil jutri. A pogodbeni rok je postavljen do konca meseca, nam pojasni Marjan Koler z Darsa. Zapora tako jutri še ne bo umaknjena, delavci pa morajo opraviti še določena dela, za katera je potrebno lepo vreme (na primer risanje talnih označb).

Zaprtje pasu na odseku VodiceBrnik
Hkrati morajo počasi zaključiti tudi obnovo cest drugod po državi. "Z deli na relaciji ŠentiljPesnica bi lahko zaključili predvidoma 10. novembra. Na odseku BrnikVodice bomo obnavljali polovico avtoceste, torej smerno vozišče proti Kranju. Zaporo naj bi vzdrževalci začeli postavljati to soboto. Najpozneje v ponedeljek naj bi izvajalec že prišel z vso mehanizacijo na gradbišče. Ta dela naj bi bila zaključena nekje do sredine novembra. Obnavljalo se bo 2,5 kilometra vozišča mimo priključka Vodice do cestninske postaje Torovo. Zapora bo organizirana tako, da bodo omogočeni zoženi štirje pasovi en pas bo tekel po drugi polovici avtoceste. Obnovili bodo tudi priključek Vodice," pojasnjuje Koler in poudarja, da dela ne bodo ovirala prometa, saj jih bodo izvajali ob koncih tedna ali pa celo ponoči.

Dars napoveduje: "Tako kot smo gradili ceste v preteklosti, jih v prihodnje ne bo možno." Več o tem, zakaj ne bo možno in kakšne novosti nas čakajo, preberite v članku Financiranje avtocest se bo spremenilo.

Na dolenjki še čakajo
Jeseni so odprli priključek na dolenjski avtocesti Trebnje zahod, medtem ko bo za priključek Mirna Peč konec oktobra sklican tehnični pregled.

Del mirnopeške cestne navezave, ki moti nekatere prebivalce, še ni dokončan, pravi Koler. "Zaradi težav z Vegradom je bilo nekaj zamud pri enem delu odseka navezovalne ceste, in sicer tam, kjer je Vegrad gradil pokriti vkop. Po sedanjih načrtih je bila zamuda tolikšna, da dokončanje pred zimo ni mogoče. Skoraj gotovo je že, da bo ta del končan po koncu zime. Če se na tehničnem pregledu pokažejo kakšne pomanjkljivosti, jih bo moral izvajalec odpraviti. Glede pritožb krajanov, da ni prehodov za pešce, bodo naši prometniki to še enkrat pregledali. A pri prehodih je tako, da jih ne moremo narisati kar kjerkoli, vedno  lokacije opredelijo prometni strokovnjaki."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.