Slovenija
23 ogledov

Primorka zaprta v obe smeri

požar v predoru Kastelec Žurnal24 main
Potekala bo reševalna vaja. V predoru se bo zgodila prometna nesreča, reševalci, policisti in gasilci pa bodo morali pomagati človeku, ukleščenemu v avtomobilu.

Ta konec tedna se na pot na Primorsko ali iz Primorske proti Ljubljani odpravite malo prej, saj bo avtocesta dve uri popolnoma zaprta. Med 10. in 12. uro bo v nedeljo namreč potekala vaja, ki so jo poimenovali Kastelec 13. Zaradi te bo spremenjena prometna ureditev med priključkoma Kozina in Kastelec v obeh smereh, promet pa bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Gre za skupno vajo upravitelja avtocestnih predorov (Darsa) in reševalnih enot, njen namen pa je "preizkus ustreznosti koncepta zaščite, reševanja in pomoči po standardih ob nesreči v predorih ter različnih vzporednih aktivnostih in ukrepih razpoložljivih enot za zaščito in reševanje ob prometnih dogodkih v predoru Kastelec".

Avto trčil v steno

Gasilci, reševalci, policisti in vsi preostali udeleženi bodo morali reševati ponesrečenca, ki je ostal ukleščen v avtomobilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je z vozilom namreč trčil v steno predora, se obrnil in se poškodovan zaustavil med obema pasovoma. Na koncu se je avto še vnel. Po predvidevanjih organizatorjev se preostala vozila odpeljejo mimo in zapustijo predor. Predor je zaprt v obe smeri. 

Komentarjev 2
  • Drago Kavka 21:53 08.november 2013.

    Vaja bi morala bit ne napovedana pa da vidimo "rzultate" Po vaji "po bitki so vsi generali" naj vam uspe Vaja dela mojstra

  • stojči 10:09 08.november 2013.

    Huda vaja, ko vsi en dan prej vedo, kaj se bo zgodilo.Vaja bi morala biti nenapovedana, potem bi pa lahko ocenjevali realno stanje pripravljenosti in usposobljenosti vseh sodelujočih.Zdaj se pa že v naprej pripravljajo, gasilci in reševalci pa ...prikaži več že čakajo s prižganimi avti, kdaj bo "počilo"