Slovenija
32 ogledov

Primorska AC polna pločevine

Zastoji na primorski avtocesti.
1/3
Bralka Žurnala24
Na primorski avtocesti zaradi manjših nesreč in navala turistov iz Avstrije nastajajo daljši zastoji. Podobni prizori iz omenjene avtoceste tudi jutri. Pri Vrtojbi promet ovira goreč tovornjak.

Na zahodni ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti se je dopoldne zgodilo več manjših prometnih nesreč, ki so ob navalu turistov iz Avstrije, povzročile večkilometrske zastoje proti Kopru. Po najnovejših podatkih Prometno-informacijskega centra trenutno zastoji nastjajajo pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra in na odseku med Vrhniko in Logatcem.

Goreče vozilo pa trenutno promet ovira pri Vrtojbi.

Morda bo gneča manjša zaradi slabega vremena

“Pred nami je prvi počitniški konec tedna. Več avtomobilov na cestah pričakujemo že v petek, zadnji šolski dan,” pravi Brane Nastran, vodja prometno-informacijskega centra.

Več prometa bo po njegovih ocenah predvsem proti turističnim krajem, a bo zaradi predvidoma slabega vremena gneča morda manjša.

Prometneje bo na mejnih prehodih s Hrvaško, gnečo lahko pričakujemo na prehodih Sečovlje in Dragonja. “Ker bodo zaradi konca šole ljudje v petek hodili prej iz službe, se bo popoldanska prometna konica začela prej kot sicer,” opozarja.

Ljubljana - Koper, priključek Brezovica, pogled proti Postojni (vir: PIC)

Prepoved za tovornjake

Zaradi počitnic veljajo strožje omejitve za tovorni promet, ki bodo trajale do prvega septembrskega konca tedna. Tovorni promet bo prepovedan ne le ob nedeljah in praznikih, temveč tudi ob sobotah med 8. in 13. uro.

“Na primorski avtocesti bo tovorni promet prepovedan ob sobotah med 6. in 16. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 8. in 22. uro,” dodaja Nastran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.