Slovenija
34 ogledov

Primorska požarno ni več ogrožena, Štajerska še vedno

pOŽAR Shutterstock
Velika požarna ogroženost naravnega okolja na izpostavah Koper, Nova Gorica, Postojna, Ljubljana in Kranj ne velja več. Še vedno pa velja za vzhodno Slovenijo.

Uprava RS za zaščito in reševanje je danes razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, in sicer v občinah na območjih izpostav Koper, Nova Gorica, Postojna, Ljubljana in Kranj.

Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, inšpekcija za gozdarstvo, kmetijstvo in hrano in Policija bodo na teh območjih tako prenehale izvajati poostren nadzor.

Še vedno pa je prepovedano kuriti ...

V občinah na območju izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Slovenj Gradec, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Brežice, Novo mesto in Trbovlje do preklica še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Na teh območjih je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.