Slovenija
32 ogledov

Primorska.info bo morala vrniti denar

Sebastjan Kokl je pred meseci priznal, da so članke morali "zapakirati v nek pro Žurnal24 main
Kulturno ministrstvo bo od podjetja Primorska.info zahtevalo vračilo sredstev z lanskega razpisa, saj njihov projekt ni izpolnil navedb v prijavi.

Projekt Fokus po mnenju ministrstva ni izpolnil navedb, ki jih je podjetje Primorska.info, ki je v lasti poslanca SD Luke Jurija in predsednika koprskega odbora SD Sebastjana Kokla, zapisalo v svoji prijavi, prejeli pa so 18.600 evrov.

Projekt je po mnenju evalvatorke projekta, ki je analizirala 52 prispevkov, kvantitativno dosegel oziroma celo presegel pričakovane rezultate, vendar pa sami prispevki ne ustrezajo žanrskim kriterijem za preiskovani članek, ugotavljajo na ministrstvu.

Zgolj izpolnjevanje kvantitativnega pogoja, torej števila objavljenih prispevkov, po mnenju strokovne komisije za programske vsebine medijev ne odtehta bistvene vsebinske pomanjkljivosti navedenih prispevkov, ne gre namreč za poglobljene preiskovalne prispevke. Kot navajajo, manjkajo tako vsebinske kot metodološke značilnosti kompleksnejših novinarskih žanrov in vrst ter preiskovalnega novinarstva kot takšnega.

Kulturna ministrica Majda Širca je mnenje komisije upoštevala in se odločila, da ministrstvo odstopi od pogodbe, sklenjene s prijaviteljem projekta Fokus, in da predlagatelje pozove, naj vrnejo dodeljena sredstva. V nasprotnem primeru bodo sredstva iztožili preko pristojnih sodnih organov.

Juri je za POP TV zatrdil, da bo denar vrnil, odločitev kulturne ministrice pa se mu zdi "smešna". Pravi, da se ministrica ne odloča glede jasnih kriterijev, znanih vnaprej, temveč glede na to, s katero nogo vstane zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.