Slovenija
17741 ogledov

Primorski upor v Desus?

Branko Simonovič Barbara Milavec
Po neuspeli kandidaturi z mandatarstvom Karla Erjavca se v primorskem delu stranke Desus nakazuje upor.

Izvršni odbor Desus Izola je končal razpravo o tem, kako bi morala stranka delovati po neuspeli konstruktivni nezaupnici. Zaključke bo predsednik Desus Izola, poslanec Branko Simonovič predstavil vodstvu stranke, javno pa jih ne želi razkrivati. Eden od sklepov odbora je namreč bil, da o stališčih ne razpravljajo v medijih, je Simonovič pojasnil za STA.

Razpravo na izolskem izvršnem odboru je predlagal Simonovič sam, in sicer potem, ko je postalo jasno, da imata s predsednikom stranke Karlom Erjavcem različna stališča, kakšen naj bo prihodnji status DeSUS v parlamentu.

Vodstvo Desus je sicer v četrtek sklenilo predsedniku DZ Igorju Zorčiču sporočiti, da je stranka v opoziciji, Erjavec pa je napovedal pogovor s poslancema stranke Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki naj bi imela o tem nekoliko drugačna stališča. Simonovič je med drugim dejal, da bo v DZ težko glasoval proti predlogom, tudi vladnim, ki sledijo ključnim točkam programa Desus, ter da ne more pristati na to, da bo glasoval po navodilih opozicije.

Kot je za STA danes povedal Simonovič, ga je izvršni odbor Desus Izola v njegovi dosedanji drži podprl, tudi sicer pa da svoje delovanje tesno usklajuje s svojim občinskim odborom.

Erjavec jih bo klical posamično kot šolarčke

Kakšno je stališče občinskega izvršnega odbora o prihodnji politiki stranke, bo Simonovič Erjavcu povedal v torek, ko je ta predlagal pogovor s strankinimi poslanci, vendar za zdaj ura sestanka še ni znana. Izvršni odbor je bil pri sprejemanju sklepov po besedah poslanca enoten.

Simonovič je sicer v petek napoved prvaka DeSUS Erjavca, da se bo o razmerah posamično pogovoril s poslanci DeSUS, tudi z njim, označil za nedemokratične metode sodelovanja. Kot je dejal, se zavzema za to, da bi se pogovorili skupaj, saj se mu zdi način posamičnih pogovorov nekoliko nenavaden.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Thomas Bucher 15:29 21.februar 2021.

    kako bo erjavec postavil stvari na svoje mesto,ko pa še pralnega stroja ni vedel kam postavit

  • nostradamus 14:40 21.februar 2021.

    kahl je oplel kominterna ze dela na novih imenih in pripravlja teren za volitve

  • jakec42 11:37 21.februar 2021.

    Dajte že enkrat tega Korla na odpad,nobenega on ne zanima!