Slovenija
15 ogledov

Prinesite rokavice in dobro voljo

Za čim uspešnejše čiščenje je s seboj dobro imeti tudi kako rezervno vrečo za sm Žurnal24 main
Očistimo Slovenijo. Za vrečke bo poskrbljeno.

Projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu se bo začel 17. aprila ob 9. uri, ko se bodo prostovoljci zbrali na zbirnem mestu. Vodja bo dal navodila, zemljevid in osnovne potrebščine ter oblikoval skupine, nato pa sledi odhod do odlagališča. Zaključek akcije bo okoli 14. ure.

 

Posodite traktor
Ker bodo komunalne službe težko same poskrbele za odvoz vseh zbranih odpadkov, je pomoč v obliki traktorjev, avtomobilskih prikolic ali drugih podobnih prevoznih sredstev dobrodošla. Svoje sodelovanje pri odvozu odpadkov od divjega odlagališča do zbirne točke za odpadke lahko prijavite na spletni strani Ocistimo.si.

Škornji, rokavice in voda

Za čiščenje potrebujete delovno obleko, ki vam je ni škoda, in škornje ali močnejše nepremočljive čevlje. S seboj prinesite tudi rokavice, ki naj bodo iz trpežnega materiala. Med obvezno opremo spadata tudi plastenka z vodo in mobilni telefon. Ker bo akcija potekala v vsakem vremenu, oblačila prilagodite razmeram. Ne pozabite niti na malico, saj ta večinoma ne bo organizirana.

 

Skupine prinesite orodje

Odpadke bodo prostovoljci ločevali v različno obarvane vrečke za smeti, ki jih bodo priskrbela lokalna komunalna podjetja. Ta bodo ponekod priskrbela tudi rokavice, vendar za vsak slučaj raje prinesite svoje. Če pridete v večji skupini, prinesite s sabo tudi kakšno lopato ali grablje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.