Slovenija
54 ogledov

Pripirajo Miklavčiča

Jerkovič pravi, da bodo zdravniki zaradi zmanjšanja pogodbeno določenih sredstev Žurnal24 main
Jerkovič pravi, da bodo zdravniki zaradi zmanjšanja pogodbeno določenih sredstev pravico iskali tudi na sodišču.

Zdravniki koncesionarji v Prekmurju in na Štajerskem bodo v četrtek za dve uri zaprli svoje ambulante. Branko Jerkovič, koncesionar iz Ptuja, je prek Združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov zvečer obvestil svoje kolege. ''Ocenjujem, da bo ambulante zaprlo med 120 in 150 kolegov,'' je pojasnil za Žurnal24.

Grozi jim kazen

So pa danes po elektronski pošti iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) nekatere zdravnike opozorili, da bodo s protestom kršili pogodbo, zato jih lahko doleti denarna kazen v višini 400 evrov. Miro Lasbaher, zdravnik iz Juršincev, ki je pretekli teden za dva dni zaprl ambulanto, pravi, "da njihova grožnja ne zdrži vode. Je pa to del pritiska, da bi bilo zaprtih čim manj ambulant."

Ukrepe hočejo takoj
Minister za zdravje Borut Miklavčič je za napovedane proteste zdravnikov menda prvič slišal od novinarjev. Podatkov o trenutnih izgubah koncesionarjev, kot je dejal, nima, koncesijo pa je po njegovem vedenju doslej vrnil le en zdravnik, pa še ''ta jo je vrnil že dvakrat''. Je pa zdravnikom minister po včerajšnjem sestanku s predstavniki zdravniške zbornice in zavoda za zdravstveno zavarovanje obljubil, da bodo prihodnje leto za primarno dejavnost namenili več sredstev. Koliko, še ni vedel.

Vrata so priprta
Jerkovič sicer pravi, da si po jutrišnjih pogajanjih še lahko premislijo. Miklavčičevo obljubo o povečanju sredstev za prihodnje leto pa je komentiral, da bo ''takrat za nekatere kolege že prepozno''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.