Slovenija
18 ogledov

Pripor naj se mu podaljša

Pripor se lahko v tej fazi Prijatelju podaljša le za dva meseca in lahko skupaj Žurnal24 main
Tožilstvo je za poslanca SNS Srečka Prijatelja, ki se mu izteka enomesečni pripor, zahtevalo podaljšanje pripora zaradi ponovitvene nevarnosti.

Spletni portal MMC RTVS navaja besede Prijateljevega zagovornika Dejana Markoviča, da je vrhovno sodišče, čeprav pripora ni odpravilo, sledilo navedbam obrambe, da preiskovalni sodnik ni utemeljil razlogov za nujnost pripora oz. ni dovolj natančno popisal, zakaj ponovitvene nevarnosti ni bilo mogoče odpraviti z drugim, milejšim ukrepom. Prav zato je moral preiskovalni sodnik spremeniti sklep o priporu. Obramba se je kljub temu znova pritožila, tako da mora o tem vprašanju zdaj odločati izvenobravnavni senat.

Za največ dva meseca
Pripor se lahko v tej fazi Prijatelju podaljša le za dva meseca in lahko skupaj do vložitve obtožnice traja največ pol leta.

 

Prijatelja so policisti pridržali v začetku marca v okviru obsežne akcije, v kateri so bile pridržane še tri osebe. Neuradno naj bi Prijatelja prijeli ravno takrat, ko naj bi prejel dobrih 300 tisoč evrov podkupnine. Šlo naj bi za posle, povezane s prodajo zemljišča za logistični center Luke Koper, s čimer naj bi družbo oškodovali za 3,8 milijona evrov. Po le nekajdnevni prostosti so Prijatelja nato 13. marca odpeljali v enomesečni pripor.

V zadnjih dneh in tednih je prišlo na dan, da naj bi Prijatelj izsiljeval še številne druge osebe, med njimi poleg poslovneža Marjana Mikuža in župana Divače Matije Potokarja tudi vodstvo primorske lokalne televizije Vitel.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.