Slovenija
16 ogledov

Pripravili aplikacijo za protestnike

Aretacije na Wall Streetu. EPA
Programer Jason Van Anden je pripravil aplikacijo za sistem Android, s katerim v primeru aretacije obvestite odvetnika in družino.

V preprosto aplikacijo vnesete sporočilo, ki bi ga radi poslali, in telefonske številke prejemnikov. Ko vidite, da vas bodo aretirali, za dlje časa pritisnete na tarčo na zaslonu mobilnega telefona, ta pa prek SMS-sporočila o vašem prijetju obvesti želene prejemnike. Aplikacijo "I'm Getting Arrested" je programer napisal za sistem Android, pripravlja pa jo tudi za iPhone oziroma iOS.

Uporaba mobilnih telefonov pri demonstracijah je sicer postala prav posebna tema. Poleg možnosti koordiniranja preko Twitterja in Facebooka so namreč lahko tudi vir informacij, ki jih policisti lahko na skrivaj in brez naloga pridobijo ob aretaciji protestnikov. Tem zato na spletu svetujejo, da svoje telefone zaklepajo.

Protestniki s kamerami na mobilniki sicer pogosto tudi snemajo dejanja policije, ki si zato ne more privoščiti prekoračitve pooblastil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.