Slovenija
39393 ogledov

Pripravite dežnike: kmalu prihaja dež

vreme pomlad dež luža dežnik Profimedia
Temperature bodo ostale visoke tudi prihodnji teden, a obeta se tudi kar nekaj dežja.

Jutri bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo popoldne in v noči na torek krajevne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na vzhodu do 30 °C. 

V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še naprej bo precej toplo, še piše na Arsovi spletni strani.

Vpliv dveh front

V torek zjutraj bo nad Jadranom nastal prehodno plitev ciklon, ki bo nekoliko podaljšal padavine, ki bodo precej neenakomerne porazdeljene. Krajevne plohe in nevihte se bodo pojavljale po vsej Sloveniji. V sredo čez dan se bo postopno zjasnilo, prehodno bo zapihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, pa dodajajo na Facebook strani Ciklon.si/srednjeročna napoved

V četrtek se nam bo od zahoda približevala nova vremenska fronta, so še opozorili. Po svežem jutru bo oblačnost od zahoda postopno naraščala, zapihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Ponekod v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo proti večeru že rahlo deževalo. Jugozahodnik bo dvignil temperaturo, če bo v sredo v notranjosti tja do 24 °C, bo v četrtek verjetno okoli 27 ali 28 °C. V petek in soboto bo spremenljivo s pogostimi padavinami, ki jih bo največ predvidoma na zahodu, so še zaključili pri Ciklon.si/srednjeročna napoved, a v isti sapi opozorili, da je "potek vremena pri drugi vremenski fronti zaradi oddaljenosti še nekoliko vprašljiv"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:10 17.september 2023.

    Zdržite še malo, kmalu boste z neuspešnega napovedovanja dežja prešli na "sibirski mraz" in "arktične razmere" ob novoletnih praznikih na plusu in brez snega...