Slovenija
19378 ogledov

Pripravite dolge rokave, pred nami je ohladitev

Dež v kampu
Kaj nas čaka prihodnji teden?

Vremenoslovci za danes popoldne napovedujejo delno delno jasno veme s spremenljivo oblačnostjo, nastane lahko kakšna manjša ploha. "Predvsem na vzhodu bo pihal veter severnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija."

Jutri zjutraj bo pretežno jasno, čez dan pa se bo v notranjosti zmerno pooblačilo, nastajale bodo kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo po napovedih Arsa prevladovalo deloma sončno in suho vreme. V torek bo oblačnost naraščala, čez dan bodo nastajale plohe in nevihte.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka," navajajo pri Arsu. "Z vetrom severne smeri v višinah k nam doteka bolj suh zrak."

V sredo hladno s padavinami

V sredo bo blizu nas manjše ciklonsko območje, čez dan nas bo od severovzhoda dosegel tudi nekoliko hladnejši zrak. "V četrtek bo vpliv ciklona počasi slabel," pišejo pri Arsu. "Od petka do nedelje bomo pod vplivom zahodnih višinskih vetrov, nižje pa bo pihal vzhodni veter. Ozračje bo ponekod nestabilno. V nedeljo in ponedeljek se poveča možnost, da nas bo dosegel vpliv ciklona v Sredozemlju."

V sredo pričakujemo bolj deževno vreme, temperature bodo nižje, okrog 20 stopinj Celzija. "V četrtek bodo padavine slabele, več možnosti je tudi za razjasnitev," pišejo pri Arsu. "V petek in soboto kaže na deloma sončno vreme, popoldne se lahko pojavljajo plohe in nevihte. Ponovno se bo ogrelo do blizu 30 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek se možnost za padavine znova poveča."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Snežinko 20:27 07.julij 2018.

    A bi se vi zmenili med seboj, kako boste pisali? Še včeraj popoldne ste pa pisali, da bo nedelja vroča... a ne bi bilo bolje, da sploh nič ne pišete?

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 16:00 07.julij 2018.

    spet neumnosti ha ha ha, kaj bo pol metra snega

  • smejka 14:07 07.julij 2018.

    In kje bo potrebno imeti dolge rokave?V Leclerku ob hladilnikih.Kje še?