Slovenija
2 ogledov

Pripravite se na nič stopinj Celzija

vreme mraz termometer Shutterstock
Danes in jutri lahko še uživamo v toplejšem vremenu, saj se bo ogrelo nad 15 stopinj Celzija, od nedelje pa nas bo vreme postavilo na realna tla.

Skoraj ves oktober in del novembra smo lahko uživali v pravem indijanskem poletju, a vsega lepega je enkrat konec. Nižje temperature nas bodo doletele to nedeljo, saj se bo čez dan ogrelo le do deset stopinj Celzija. Vremenoslovec Andrej Pečenko pravi, da bo konec tedna v znamenju dežja, vendar jutri občutno bolj kot v nedeljo, ko bo deževalo le občasno. Razlika bo v temperaturi, saj bo jutri še precej toplo, najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od deset do 16, na Primorskem in v južni Sloveniji do okoli 19 stopinj Celzija.

Sobota bo precej oblačna, padavine se bodo čez dan krepile in zajele vso državo, lahko bo tudi zagrmelo. Ob morju bo pihal jugo, v notranjosti Slovenije bo sprva pihal jugozahodni veter, popoldne pa bo v vzhodni Sloveniji začel pihati severovzhodnik. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zvečer v severni Sloveniji lahko spustila do nadmorske višine okoli tisoč metrov.

V torek se oblecite topleje

V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale, od zahoda se bo zjasnilo. "Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, tudi v notranjosti, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja," pravi Pečenko in dodaja, da se bo v ponedeljek "vreme umirjalo, padavine bodo ponehale, od zahoda pa se bo počasi začelo jasniti".

Torek bo po besedah vremenoslovca precej jasen, a hladen. "Le okoli nič stopinj Celzija, čez dan pa do deset stopinj." Tako toplo, kot je bilo do zdaj, ne bo več, dodaja. "Tudi to, kar nas čaka, bo malo nad povprečjem," pravi Pečenko in pomirja, da naj snega še ne pričakujmo. "Naslednji teden bo bolj suh, zato snega ravno ne bo, bo pa malo bolj sveže in hladneje. Bo malo bolj v slogu tega letnega časa."

Komentarjev 2
  • Andrej Kovačič 12:34 08.november 2013.

    tipično za ARSO... državno agencijo s političnimi kadri namesto strokovnjaki... jaz napovem da bo v ponedeljek do 30 stopinj, v torek pa lahko zapade do 30cm snega pa se nisem nič zmotil.... al pa temperature se bodo gibale me o ...prikaži več pa 25 pa take pa to... idioti s s svojim početjem povečali škodo med lanskimi poplavavi na območju drave s svojimi napovedmi. Zakaj? zato ker jih je štab CZ upošteval in so zaradi njihove napovedi (povsem v nasprotju z italijanskimi in avstrijskimi) dali rdeči alarm za primorsko in so primorci vse vreče za pesek odpeljali iz MB v novo gorico in seveda se jih ni dalo pravi čas vrnit sem kjer je res poplavljalo.....

  • Domi Nator 11:07 08.november 2013.

    Kaj to pomeni da smo trenutno na kakšnih namišljenih tleh kake pol metra nad realnimi???In kaj pa je nič stopinj? Uuuu!