Slovenija
30428 ogledov

Pripravite se na sneg in močan veter

Sneg na cesti
Sneg se bo s severa razširil na vso Slovenijo.

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je za ponedeljek izdala tri opozorila. Na severovzhodu Slovenije bo pihal močan veter, na jugozahodu se bodo vetru pridružile še močne snežne padavine, na veliko snega bodite pripravljeni tudi na jugovzhodu države. 

 | Avtor: Arso Arso

Sneg se bo s severa razširil na vso Slovenijo

Danes bo še delno jasno, ponoči pa se bodo nad Slovenijo zgrnili oblaki. Zjutraj bo mrzlo, najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 1 °C. Dopoldne bo najprej začelo snežiti na severu, popoldne in zvečer pa se bo sneženje postopno razširilo na vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo. Tam bo začela pihati šibka burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do okoli 6 °C.

V torek bodo dopoldne oslabele in popoldne povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter. V sredo bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.