Slovenija
24670 ogledov

Hudo neurje že nad Slovenijo

vreme
1/4
Bralec Egon Cokan
Ponedeljek bo vremensko zelo pester.

Agencija za okolje je izdala opozorilo. Slovenijo bo danes namreč prešla vremenska fronta. Vreme bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Te bodo ponekod spremljala krajevna neurja z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Ponekod bo padala tudi toča. Na obali bo čez dan pihal jugo, zvečer pa bo zapihal okrepljen severozahodnik. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, v južnih krajih do 30 stopinj Celzija. 

Do jutra bo dež v večjem delu Slovenije ponehal, po nekaterih nižinah bo nastala megla. 

Tukaj lahko spremljate aktualno radarsko sliko padavin. 

Gasilci so imeli že dopoldan precej dela s črpanjem vode, odkrilo je nekaj streh, strela pa je na Hruševem v občini Dobrova - Polhov Gradec zanetila požar. 

 | Avtor: Uprava za zaščito in reševanje Uprava za zaščito in reševanje

Kako kaže do konca tedna?

Jutri bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo povečini sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih.

Od četrtka do sobote bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, a povečini suho vreme. Jutra bodo še razmeroma sveža, čez da pa temperature ne bodo dosegle 30 stopinj. Od nedelje naprej bo sončno in spet bolj vroče. 

Verjetnost pojavljanja toče

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.