Slovenija
19122 ogledov

Pripravite se, prve podražitve so tu

kalkulator računanje denar
Novo leto že prinaša tudi nove podražitve.

Prva sprememba že 1. februarja čaka naročnike Telemacha. Z omenjenim datumom namreč spreminjajo naročniške pakete. Februarja bodo tako postopoma nadgradili pakete z višjimi hitrostmi interneta. Tako bodo po novem v paketu SILVER2 oglaševane hitrosti interneta dvignili z dosedanjih 40/1 Mbps na do 50/1 Mbps. 

Spreminjajo pa se tudi cene nekaterih fiksnih paketov. Cene se bodo zvišale za evro do dva evra.

Evro dražji bodo tako med drugim paketi Dvojček Začetni, Dvojček Osnovni, Dvojček Razširjeni, Optika Dvojček Začetni, Optika Dvojček Osnovni. Za 1,5 evra se bodo podražili paketi Trojček Gold Trojka, Trojček Gold 2, Optika Trojček Gold Trojka. Dva evra bodo dražji paketi Trojček Silver 2, Optika trojček Silver 2, GPON Trojček Silver2.

Telemach je na svoji spletni strani objavil celoten seznam paketov, ki se jim s 1. februarjem spreminja cena. Hkrati so sporočili, da v svoje programske sheme na vseh platformah spet uvrščajo v program Minimax in ostale programe AMC. 

Po dveh letih višajo premijo

"Napovedi vlade in ZZZS kot nosilca obveznega zdravstvenega zavarovanja kažejo, da bodo doplačila k zdravstvenim storitvam, ki so se v letu 2018 povečala za več kot 5 odstotkov, naraščala tudi v letu 2019, zato smo po skoraj dveh letih ponovno primorani zvišati premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," so svoje zavarovance obvestili iz Adriatic Slovenica. 

S 1. marcem bo stopil v veljavo nov Premijski cenik dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Mesečna osnovna premija bo od takrat naprej znašala 31,98 evra. V tem znesku ni vključeno morebitno doplačilo zaradi let nezavarovanosti. Umaknili bodo tudi dosedanji popust na premijo, ki so ga nudili za nižje administrativne stroške glede na izbrani način plačevanja premije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Minovak
    Minovak 12:21 20.januar 2019.

    NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC! George Orwell

  • Jambor 17:23 02.januar 2019.

    Naj bo preklet ta Tele****. V letu dni so dvignili naročnino za več kot 10%.

  • Tupamaros 16:59 02.januar 2019.

    Zdaj bodo nam jemal , da bodo lahko sindikatom in javnem sektorju obljubljeno dajal