Slovenija
7991 ogledov

Pripravite topla oblačila, krepko pod ničlo bo!

Sneg
1/7
V notranjosti Slovenije bo danes še snežilo, sledijo nizke temperature, tudi do -17 stopinj Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme, občasno bodo še padavine. "Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo, tudi na jugu bo dež prehajal v sneg," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 9 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. "Pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila," napovedujejo pri Arso. "Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na severozahodu okoli -7, ob morju 4, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 9 Celzija."

V soboto čez dan se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Burja bo oslabela.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia
"Od nedelje do torka bo nad zahodno in srednjo Evropo ter nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka," še pišejo pri Arso. "Nad nami se bo zadrževal razmeroma hladen zrak. Sredi tedna se nakazuje prehod hladne fronte, kar pa ni prav zanesljivo. Nato se bo prehodno spet okrepil anticiklon."

V nedeljo bo delno jasno, jutro bo mrzlo in po nekod po nižinah megleno, burja bo oslabela. 

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"V noči na ponedeljek se bo zjasnilo, tako da bo ponedeljkovo jutro kar mrzlo," napovedujejo vremenoslovci. "Čez dan se bo pooblačilo v večjem delu države, zato bo tudi dnevna temperatura nizka. V torek bo suho vreme, v sredo bo nekaj možnosti za prehodne padavine, nato bo do petka spet suho."

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • borut08 16:28 30.november 2017.

    Za vikend bi rabu dve bejbe,da se bomo stiskali in greli.

  • Ledena 15:59 30.november 2017.

    Pa kaj panicarite.Halooo,zima je,to je normalno.Na zurnalu ne samo,da ste nepismeni,se totalni drama queen ste.Vse za klike.