Slovenija
23 ogledov

Pripravljajo se na nepokorščino

(Foto: Eko krog) Žurnal24 main
V Zasavju dan po protestni akciji analiza slednje, pa tudi kovanje načrtov za naprej. Po desetih dneh zanesljivo državljanska nepokorščina.

Potem ko so včeraj Zasavci državi pokazali, da imajo vsega dovolj, danes že razmišljajo naprej. "Kot smo že povedali, če se v desetih dneh ne bo zgodilo nič, ne bomo več pripravljali demonstracij, saj je država očitno gluha za zahteve, težave in gorje svojih državljanov,“ nam je povedal aktivist Eko kroga Uroš Macerl.

Dodaja, da so v boju za ustavne pravice, torej pravice do življenja v zdravem okolju, pripravljeni iti do konca. Lafarge cement ima za to, da konča sežiganje odpadkov, časa deset dni. "Po pretečenih desetih dneh bomo začeli z državljansko nepokorščino, torej z zaporami cest, gladovnimi stavkami in podobno.“ Konkretneje Macerl danes še ne želi govoriti, poudarja pa, da bo odgovornost za vse morebitne posledice akcij nepokorščine nosila država.

Z akcijo zadovoljni
"Danes analiziramo včerajšnjo akcijo in protest. Čeprav nas Pahor ni sprejel, ocenjujemo, da smo bili uspešni,“ pravi ekoaktivist. "Za organizacijo danes dobivamo številne čestitke, podpirajo nas tudi v ostalih slovenskih regijah," dodaja.

Pahor je sicer na sestanku s predstavniki občine Zagorje, društva Eko krog in Civilne iniciative Trbovlje ministrstvu za okolje naročil, naj do konca meseca pripravi poročilo o tem, ali Lafarge Cement še izpolnjuje pogoje za izdajo potrdila, potrebnega za obratovanje. Zasavci vztrajajo pri svojem roku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.