Slovenija
79 ogledov

Pripravljena prevzeti ministrstvo

Nina Pirnat Žurnal24 main
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Nina Pirnat potrdila, da je pripravljena prevzeti vodenje tega resorja, če se bodo tako dogovorili.

Po seji vlade je dejala, da o tem niso govorili. Je pa potrdila tudi, da se je o možnosti, da bi prevzela zdravstveni resor, s premierko pogovarjala "par dni nazaj". Kdaj bi se pogovori lahko nadaljevali, pa, kot pravi, ta trenutek ne ve. 

Kot pravi, je treba "samo uskladiti vse deležnike v zdravstvu, dobiti neki konsenz in stvari bodo lepo urejene". Na vprašanje, zakaj je potemtakem Alenka Trop Skaza odstopila kot ministrica za zdravje, ni odgovorila.

Pirnatovo, po poklicu zdravnico, je vlada na položaj državne sekretarke imenovala konec februarja, dan zatem, ko je posle ministrovanja prevzela Trop Skazova, ki pa je po enem mesecu odstopila.

(Še) neopredeljeni

Prvak DL Gregor Virant ni želel konkretneje odgovoriti na vprašanje, ali bi stranka Pirnatovo kot kandidatko za zdravstveno ministrico podprla. Dejal je le, da bi najprej o tem opravili razgovor v DL ter ocenili "predlagani koncept, potem bi pa videli".

Tudi Dejan Židan, podpredsednik SD Pirnatove kot morebitne ministrice ni želel konkretno komentirati. Dejal je le, da je ta resor v pristojnosti PS in da čakajo na predlog o ministrskem kandidatu.

Zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec pa je za STA zapisal le, naj premierka Pirnatovo predlaga kot kandidatko "in se bomo v DeSUS pogovorili".

Komentarjev 4
  • c1305166 14:14 10.april 2014.

    Ne, ta bo do konca, ker bo poslušna in ne bo težila z neko korupcijo.

  • Jaka.marinsek 14:01 10.april 2014.

    Jesus allmighty kje so pa zdaj tega pajaca najdli? A to je zdej kr ena spet za 1 mesec, ker niso sposobni najt kompetentnega kandidata v predpisanem roku.

  • c1305166 13:29 10.april 2014.

    Tale Nina je zgolj še en pajac.. "Treba je samo uskladiti vse deležnike v zdravstvu, dobiti neki konsenz in stvari bodo lepo urejene." Kakšne nesposobneže smo imeli do sedaj, če je to tako preprosto :) O korupciji niti ...prikaži več besede. In seveda ni nobenih groženj, če je pa lutka, zakaj bi ji grozili.Bešič Loredan je bil evidentno prepošten in bi se dejansko lotil korupcije, zato pa so ga iz vseh strani šikanirali in mu niso dali niti priložnosti. Ko gledam ves ta folk mi gre na kozlanje!