Slovenija
2 ogledov

'Pripravljeni moramo biti na vse'

V vladi pravijo, da so med sestavo proračunov za prihodnja leta prisluhnili ljud
1/2
Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je poudaril, da je virus H1N1 izredno nepredvidljiv, zato moramo biti pripravljeni na vse možne scenarije. Miklavčič dodaja, da je vedenje najboljša obramba.
"Virus H1N1 je nepredvidljiv, zato je pomembno, da smo pripravljeni na vse možne scenarije," je na novinarski konferenci ministrstva za zdravje ob začetku nacionalne kampanje Ustavimo gripo dejal predsednik vlade Borut Pahor . Minister za zdravje Borut Miklavčič je ob tem poudaril, da je " vedenje naša najbolj učinkovita obramba ".Premier zaupa v zdravstveni sistem
Zaenkrat kaže, da bomo novo gripo lahko ustavili, lahko pa se, kot opozarja Pahor, virus spremeni. Ob tem je poudaril, da ima kot predsednik vlade polno zaupanje v zdravstveni sistem, v ministrstvo za zdravje in druge zdravstvene institucije. "Računam pa tudi na odgovornost vseh državljanov, da bodo vsa priporočila stroke vzeli resno in se po njih ravnali," je dejal.

Po njegovih besedah bomo namreč le tako lahko " čim bolj nemoteno delovali na področju javne uprave, v gospodarstvu in na vseh drugih področjih. Le tako se bo naše življenje lahko odvijalo nemoteno in s čim manj zapleti ".

Kot je ob tem pojasnil Miklavčič, se vlada še ni odločila glede financiranja cepljenja proti gripi za posameznika. Razprava pa je na vladi že bila, " razmišljanje pa je šlo v smeri, da bi večji del stroškov cepljenja prevzela država, manjši del pa bi prenesli na vsakega, ki se bo odločil za prostovoljno cepljenje ".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.