Slovenija
27 ogledov

Pripravljeni na skok v morje?

Bo poletje nadpovprečno ali podpovprečno vroče? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Čeprav smo šele zakorakali v junij, je pred nami zelo topel vikend. Pripravite poletna oblačila in se opogumite za prvi skok v morje.

"Pred nami je sončen vikend brez padavin. Sobota in nedelja bosta zelo topli, saj bodo temperature dosegle tudi do 28 stopinj Celzija," je povedal meteorolog Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje. Ohladitve, ki smo jih bili deležni zadnje dni, so kot kaže za nami. "Ohladitev je bila vezena na to, da ni bilo sonca. Ozračje se bo v prihodnjih dneh zaradi močnega sonca segrelo," je še povedal Pečenko.

Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

Pripravljeni na prvo kopanje?
Na Obali bo vreme poletno, višje temperature pa bodo zagotovo privabile več kopalcev. Nekateri pogumneži so prvo kopanje v morju že okusili, na druge, ki stavijo na nekoliko višje temperature, pa še čaka. "Temperatura morja bo okoli 20 stopinj Celzija, ogreje pa se lahko tudi za kakšno stopinjo ali dve več. Morje je seveda še vedno junijsko, kar pomeni, da je globina razmeroma hladna," dodaja Pečenko, ki pravi, da to ni ovira za krajše kopanje. Do poletnih počitnic in dopustov bo morje verjetno že dovolj toplo za vse, zato naj se vam ne mudi. Tudi poležavanje in nastavljanje sončnim žarkom je lahko zelo zabavno.

Po vikendu pravo poletje
"Na začetku prihodnjega tedna bo sončno, morda se bodo pojavljale občasne nevihte. Te bodo deležni predvsem po hribih zahodne in severne Slovenije. Na začetku tedna torej ne pričakujemo večjih spremembe," je lepo vreme tudi po koncu tedna napovedal Pečenko. Prihodnji teden nam po njegovih besedah obeta prve prave poletne dneve, saj naj bi se temperature dvignile tudi do 30 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.