Slovenija
20 ogledov

Pripravljeni za zabavo

Organizatorji upajo, da se bodo lahko tudi letos poveselili ob dobri uvrstitvi k Žurnal24 main
Prevoz. Pod Pohorje s šestko. Lisičke bo vzpodbujal tudi Borut Pahor.

Organizatorji 47. Zlate lisice, ki se začenja danes z žrebom startnih številk na Trgu svobode in koncertom Siddharte, si tokrat želijo privabiti okoli 20 tisoč gledalcev. Glede na pretekle izkušnje pa vsem, ki se bodo konec tedna podali pod Pohorje, svetujejo, naj uporabijo avtobusni prevoz. "Tako ne bo težav s parkiranjem. Avtobus številka 6 bo vozil zastonj, in sicer na vsakih 15 minut," je pojasnil Matej Obu iz Športnega centra Pohorje.

Še vedno se trudijo
Smučanje po zaključku
. Organizatorji se še vedno trudijo utrditi progo. Končna odločitev, ali bo toplo vreme odneslo 47. Zlato lisico ali ne, bo znana jutri zjutraj. Če bosta obe tekmi izpeljani po načrtu, pa bo Snežni stadion za vse smučarje odprt že eno uro po koncu prireditve.

Poleg gostejšega avtobusnega prometa pod Pohorjem pa bo oba dneva spremenjen tudi parkirni režim. Na prizorišču bo avte mogoče pustiti na starem strelišču, povabljeni gostje pa bodo imeli zanje rezervirana posebna parkirišča.

V soboto Pahor
Na prizorišču pa se tudi letos pričakujejo visoki gostje. Za soboto naj bi udeležbo že potrdil Borut Pahor, predsednik Vlade RS. Pridružili pa naj bi se mu tudi nekateri ministri in poslanici. "Vse tri dni bom na Lisici. Kot se za takšno prireditev spodobi, bom opravil tudi nekaj neformalnih sestankov," je pojasnil Franc Kangler, župan Maribora. Po zagotovilih organizatorja pa letos na tekmovanje za Zlato lisico ne bo predsednika države Danila Türka.

Zaželen VIP
Zagotovo bo tudi letos najbolj zaželena akreditacija z napisom sponzor, ki omogoča vstop v tako imenovani VIP-šotor, kjer se srečujejo in družijo predvsem gospodarstveniki in politiki. Preostali povabljeni bodo imeli omejen dostop do vseh prizorišč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.