Slovenija
14 ogledov

Priprli tri osumljence

Eden od prijetih naj bi na hiši umorjenega pred tremi leti menjeval streho in žl Žurnal24 main
Pet dni od okrutnega umora v Črnomlju. Policisti informacij glede preiskave ne dajejo, so pa potrdili, da so trije osumljenci že v priporu.

Kot je že dopoldne poročal Radio Krka, dolenjski policisti so že pridržali tri osumljence, ki naj bi iz ponedeljka na torek umorili 72-letnega vdovca iz Črnomlja. Neuradno naj bi policisti priprli dva mlajša moška iz okolice Semiča iz še eno osebo.

Kriminalistično-tehnična in preiskovalna dejanja še potekajo. Več informacij bomo javnosti predstavili na novinarski konferenci,” nam je še pojasnila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica novomeške policije.

Zaradi finančne stiske?
Medtem pa so v Beli krajini, kjer ljudje menijo, da imajo pravico vedeti, ali se med njimi prosto sprehaja okrutni morilec, vse glasnejše govorice. Po poročanju novomeškega radia naj bi šlo za dva brata. Starejši naj bi imel obrt in naj bi živel na območju Semiča, mlajši pa naj bi živel v Ljubljani. O tretji osebi je malo znanega, neuradno naj bi šlo za Roma.

Starejši brat naj bi s svojo obrtno dejavnostjo izvajal dela na hiši umorjenega 72-letnika. Zasebnik, ki naj bi - neuradno - imel finančne težave, naj bi vedel, da ima umorjeni moški večjo količino denarja. Kar naj bi ga tudi navedlo k zločinu.

Kot smo izvedeli med prebivalci Semiča, naj bi se v petek in soboto več policistov zadrževalo v okolici hiše osumljenca. Ta naj bi pred tremi leti pri Kobetiču opravil obrtniška dela in od takrat od njega izsiljeval denar. Po neuradnih informacijah naj bi policisti našli tudi ukradenega mercedesa, ki je iz garaže izginil na noč umora.

Spomnimo: Policisti so v torek prejeli informacijo občana, da naj bi pri sosedu vlomili v hišo. Ob ogledu prizorišča so policisti našli mrtvega moškega. Z ogledom so ugotovili, da je 72- letni lastnik hiše umrl nasilne smrti.

Storilci so iz garaže odpeljali osebno vozilo mercedes, serije C, tip 200 CDI, last pokojnega, neuradno naj bi mu vzeli tudi večjo količino denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.