Slovenija
2945 ogledov

Na voljo mobilna aplikacija zVem, koristna tudi za neregistrirane

Slovenija 260.11.2013 mobitel, mobilna telefonija, mobilno omrezje, google, ilus Saša Despot
Na voljo je aplikacija zVem, ki omogoča enostavno hranjenje EU covid potrdila.

Mobilna aplikacija Zvem | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
V Googlovi trgovini Play je na voljo aplikacija zVem. Najdete jo lahko tukaj.

Glavna dodana vrednost aplikacije je enostavno hranjenje covid potrdil na telefonu. Brez registracije ali drugih zapletov lahko namreč s skeniranjem QR kode na potrdilu to shranite na telefon. Ponovimo, za to fukncijo ni treba, da ste registrirani uporabnik zVem ali da imate smsPASS.

Aplikacija sicer nudi tudi vstop v zVem, a je ta možen le za uporabnike, ki dostop že imajo. Je pa potrebno pohvaliti, da je mogoče mobilni dostop urediti zelo enostavno. Na računalniku odprete zVem, izberete možnost aktiviraj mobilno aplikacijo in poskenirate QR kodo, ki se pokaže na zaslonu.

Tudi prek vstopa v zVem lahko pridete do EU potrdila, a se vam hkrati pokažejo še vse napotnice in izvidi, poleg tega pa je prikaz iz zbirke EU DCP v napravi lepši. V primeru cepljenja je po moji oceni smiselno (trajno) potrdilo shraniti v zbirko, v primeru rednih testiranj pa je morda boljša možnost za registrirane uporabnike, da do potrdila dostopajo kar neposredno prek zVem ali pa ga od tam z izbiro možnosti Shrani v zbirko EU DCP v napravi po potrebi shranijo v "drugi del" aplikakcije. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:15 17.julij 2021.

    Vse kar prihaja z JU je tako zakomplicirano za povprečnega uporabnika, da itak obupaš še preden do pol poti prideš. Še ženske, ki so zaposlene, da ti nudijo pomoč, se vmes zgubljajo. Adijo pamet!

  • eminenca 20:03 16.julij 2021.

    a obstaja še kdo, ki ne uporablja smarta ? ... kar nekaj jih poznam ... malo pomislite na upokojence, ki se s tem igračkam ne ukvarjajo , ... najbrž je to samo za mladino, ki itak tega ne bo uporabila, ...prikaži več ker so preveč zaposleni z igricam ... džaba vse skupaj