Slovenija
20 ogledov

Prišli iz desetih držav

V sklopu ZIN se zbirajo mladi iz različnih držav, ki podobno razmišljajo. (Foto: Žurnal24 main
Dvanajstič. Združene igre narodov bodo letos od 4. do 12. decembra.

˝Mednarodna mladinska izmenjava, ki se poleg v Sloveniji odvija še v petih evropskih državah in Indiji, je nastala leta 1989 v Avstriji in na Madžarskem z namenom povezovanja mladih z obeh strani železne zavese in posledično razbijanja predsodkov o različnih narodih. K nam so Združene igre narodov (ZIN) prišle leta 1994,˝ pove Petra Kozomara, predstavnica organizatorjev.

Rdeča nit
Tema letošnje izmenjave so trajnostne priložnosti ali Sustainable Opportunities, saj bo rdeča nit skrb za trajnostni razvoj in težavo vključevanja mladih z manj priložnostmi v družbo. Udeleženci bodo lahko razpravljali o teh tematikah v različnih delavnicah.

Kaj vse bodo počeli
Uradna otvoritev ZIN bo 5. decembra ob 20. uri v OŠ Dante Alighieri, kjer bodo potekali tudi tradicionalna mednarodna izmenjava hrane, dogodek, kjer udeleženci vsako leto predstavijo tipično hrano svoje države, predstavitev delegacij in jam koncert skupine UGBand.

Ta prireditev je, tako kot vse druge v sklopu ZIN, odprta za javnost, zato so vsi, ki si želijo drugačnega doživetja, dobrodošli.

Blizu 50 udeležencev
Zaradi zamaknjenega termina bo po vsej verjetnosti letos udeležencev nekaj manj kot prejšnja leta, vseeno pa pričakujejo okoli 50 mladih iz Avstrije, Češke, Finske, Italije, Litve, Madžarske, Nemčije, Norveške, Romunije in Turčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.