Slovenija
9827 ogledov

Tragična nesreča, dve osebi mrtvi

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
V vasi Čeplje v občini Lukovica je prišlo do tragičnega dogodka.

"Ob 5.07 sta se v vasi Čeplje v občini Lukovica v stanovanjskem objektu osebi zastrupili z ogljikovim monoksidom," poroča portal uprave za zaščtio in reševanje. Gasilci CZR Domžale, PGD Blagovica in Lukovica so osebi odnesli iz prostora na plano, kjer so jim reševalci NMP Domžale nudili pomoč, vendar žal prepozno.

Gasilci so opravili detekcijo plinov in ugotovili visoko prisotnost monoksida. O dogodku je bila obveščena policija.

"V soboto, nekaj po 5. uri smo bili obveščeni o najdenih dveh preminulih osebah na območju Domžal. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta moška stara 53 in 20 let, pri domačih opravilih v zaprtem prostoru uporabljala plinski gorilnik. V jutranjih urah pa so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč. Po do sedaj znanih podatkih je smrt najverjetneje posledica zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Na kraju policisti niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale znake kaznivega dejanja," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.