Slovenija
152 ogledov

"Prišlo je do napake"

Pošta je ustrezno ukrepala, ko je bila opozorjena na napako, in ni namenoma zadr Saša Despot
Pošta Slovenije je priznala napako pri obračunu poštnine, zaradi katere so Unicefu Slovenije šele po dobrem letu vrnili preveč obračunano poštnino.

Pošta Slovenija se je odzvala na navedbe Vite Mavrič o enoletnem brezobrestnem posojilu Pošti Slovenije v višini 22 tisoč evrov. Po pregledu je Pošta ugotovila, da je Unicef Slovenije septembra 2007 v prenos pri Pošti Slovenije oddal naslovljeno neposredno pošto. "Poštnina je bila zaračunana po ceniku za prenos naslovljene direktne pošte, vendar žal ni bil upoštevan pogodbeni popust. Unicef je račun za opravljene storitve v mesecu septembru 2007 poravnal, reklamacijo za neobračunan popust pa je posredoval po telefonu šele konec decembra 2008," so zapisali na Pošti. Ugotovili so, da je sprejemna pošta, na kateri je bila v prenos oddana naslovljena neposredna pošta, naredila napako pri obračunu poštnine in ni upoštevala pogodbenega popusta. "Stranki smo za preveč obračunano poštnino takoj izstavili dobropis v znesku 18.952,67 brez DDV in se ji opravičili," so pojasnili.

Unicef zapustili Mavričeva in Zupančičeva
O nepravilnostih se je razvedelo prejšnji teden, ko sta svoji odstopni izjavi podali ambasadorki Unicefa Vita Mavrič in Milena Zupančič. Zmotile so ju nepravilnosti pri delovanju organizacije, o katerih sta opozorili organizacijo, a odgovorov na vprašanja nista dobili. "Najbrž nikomur ni težko že na pamet izračunati, da iz 22 tisoč evrov v enem letu celo v kriznih časih lahko potegneš dva tisoč evrov obresti. Samo za primer, z dva tisoč evri cepimo sto otrok proti vsem otroškim boleznim," je v odstopnem pismu zapisala Mavričeva. "Občutek imam, da aktivnosti niso več usmerjene izključno v dobro otrok. To me skrbi, zato se v takem društvu ne vidim več," pa je zapisala Zupančičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.