Slovenija
11 ogledov

Prisluhnili so trgovcem

Občina Izola je, kot razlagajo, s spremembo prometnega režima želela v mestno je Žurnal24 main
Promet. S ponedeljkom prilagojen režim na Sončnem nabrežju in Velikem trgu.
Zelena in rumena luč
Semafor. Medtem ko bo dovoljen promet, bo semafor na začetku Sončnega nabrežja v Izoli signaliziral zeleno luč. Od 12. do 16. ure in od 19. do 8. ure naslednjega dne, ko bo veljala prepoved prometa, pa bo na semaforju utripala rumena luč.

Občina je prisluhnila izolskim trgovcem, saj bo s ponedeljkom prilagodila prometni režim na delu Sončnega nabrežja in Velikega trga v Izoli. Po novem bo režim promet dovoljeval dopoldne in popoldne.

Od 8. do 12. ure ter od 16. do 19. ure ne bo veljala nobena omejitev in bo promet lahko potekal tako, kot je potekal pred spremembo prometnega režima aprila.

Trgovci in gostinci so namreč opozorili, da so imeli zaradi zaprtja Sončnega nabrežja in Velikega trga tudi za polovico manjši promet.

Pričakujemo, da bodo ob takem prometnem režimu gostinci in trgovci predvsem poleti imeli več prometa.
Kristina Zelič

Nobenih podatkov
Nihče od trgovcev ali gostincev ni dostavil podatkov o tem, kolikšen promet imajo letos v primerjavi z istim obdobjem lani. Razen dveh trgovcev tudi nihče ni uradno oziroma pisno nasprotoval spremembi prometnega režima,” nam je povedala Kristina Zelić iz kabineta župana.

 

Kot je dodala, naj bi občani, ki živijo v starem delu mesta, zelo dobro sprejeli ukrep zaprtja za promet, s prilagojenim režimom pa naj bi zadostili tudi gostincem in trgovcem ter jim omogočili večji promet, predvsem poleti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.