Slovenija
39 ogledov

Prislužil “minus”

Pri ravnanju s katerimi nepremičninami so revizorji ugotovili nepravilnosti, na Žurnal24 main
Računsko sodišče. Negativno mnenje za Klokočovnikove občinske finance.

Izola. “Imam povsem čisto vest! Zaupal sem svojim sodelavcem, pristojnim za finance. Sprašujete me za komentar glede tem, ki so povsem finančne narave. Jaz ne vem, da bi pri kakšni zadevi namenoma narobe ravnali,” je včeraj, ko smo ga prosili za komentar ugotovitev računskega sodišča, dejal Tomislav Klokočovnik, nekdanji izolski župan.

Glede na osnutek revizijskega poročila bo namreč to po pregledu ravnanja z javnimi financami za leto 2009 občini izdalo negativno mnenje. “Računsko sodišče je obravnavalo štiri področja delovanja ter ocenjuje, da so ugotovljene nepravilnosti v pomembnem neskladju s predpisi in usmeritvami,” nam je povedala Kristina Zelič, tiskovna predstavnica izolske občine.

Kaj so ugotovili revizorji:
• občina ni ravnala skladno s predpisi pri poslovanju z nepremičninami,
• v zvezi z namenskimi prihodki na področju turizma ni uredila razdelitve koncesijske dajatve s sosednjima občinama, s katerima sestavlja zaokroženo turistično območje, v proračunu ni načrtovala namenskih sredstev na področju turizma po posameznih proračunskih postavkah in v zaključnem računu o tem ni transparentno poročala,
• na področju javnih naročil za investicije v dveh primerih ni pridobila pravilnih bančnih garancij za odpravo napak v garancijski dobi in pri izplačilih iz proračuna ni v vseh primerih upoštevala zakonskih plačilnih rokov,
• ni določila obsega zadolževanja občinskih pravnih oseb javnega sektorja in ni v celoti izvajala nadzora nad njihovim zadolževanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.