Slovenija
19 ogledov

Prispeli dve ponudbi

Slovenija navijači Stožice dvorana Žurnal24 main
Stožice. Nihče noče dati tri milijone evrov za dvorano.

Zanimanje za poimenovanje dvorane ali/in stadiona v športnem parku Stožice sta oddali dve podjetji, Petrol in Zavarovalnica Triglav. Petrol je v svoji ponudbi predlagal, da se dvorana poimenuje Arena Petrol. Za poimenovanje dvorane pa ponujajo 200 tisoč evrov na letni osnovi in milijon evrov za obdobje petih let. Koliko ponuja Zavarovalnica Triglav, ni znano, ker so oddali le pismo o nameri.

Javni zavod pred odpiranjem optimističen

“Vsekakor pričakujem več ponudb,” je pred današnjim odpiranjem ponudb za poimenovanje dvorane ali/in stadiona v športnem parku Stožice optimističen Roman Jakič, direktor javnega zavoda Šport Ljubljana. Ne skrbi ga, ker bodo podjetja morebitne ponudbe oddale šele danes, ko se izteče rok.

V Zavarovalnici Triglav, Petrolu in Mercatorju, ki so do zdaj pokazali največ zanimanja, svojih odločitev niso želeli napovedovati. “Pred iztekom roka težko podrobneje komentiramo odločitev, ki jo bomo sprejeli,” pravijo v Triglavu, v Mercatorju pa so povedali: “Namen javnih razpisov je, da se zainteresirani nanje prijavijo, ne pa o njem javno izrekajo. Kot običajno, Mercator bo možnost preučil in se odločil.”

V enem tednu vse znano

Jakič napoveduje, da bo najboljšega ponudnika izbrala strokovna komisija, posel s podjetjem pa bo nato sklenjen v enem tednu. Izbrano podjetje bo za poimenovanje dvorane v petih letih, za kolikor bo podpisana pogodba, plačalo vsaj tri milijone evrov z davkom, za stadion pa 1,8 milijona evrov.

Spomnimo, da se na prvi javni razpis januarja ni prijavil nihče, je pa bilo po naših informacijah že vse dogovorjeno s Petrolom oziroma Aleksandrom Svetelškom. Posel je nato padel v vodo, ko je Svetelšek moral odstopiti z mesta predsednika uprave. Zdaj naj bi bilo zanimanja le malo več, predvsem za dvorano. Tudi na spletni strani zavoda Šport Ljubljana so objavljena vprašanja nekoga, ki “v imenu klienta” med drugim sprašuje, koliko prireditev in obiskovalcev je bilo letos v dvorani Stožice. Jakič odgovarja, da je bilo na 31 športnih in 15 koncertnih ali drugih prireditvah 280 tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.