Slovenija
70 ogledov

Prispelo 12 ponudb

Večina najemnikov Istrabenzovih lokalov – na fotografiji Meira Hot (Stara oljka) Žurnal24 main
Istrabenzovi lokali. Včeraj se je iztekel rok za oddajo ponudb.

“Prispelo je 12 ponudb. Nadaljnji postopek bo potekal v skladu z razpisnimi pogoji,” so sporočili iz Istrabenz turizma. Včeraj se je namreč iztekel rok za oddajo ponudb za njihove lokale v središču Portoroža.

Med drugim so se povezali tudi najemniki lokalov in skupaj oddali ponudbo. Istrabenz turizem naj bi za lokale neuradno zahteval vsaj tri milijone evrov. Sicer pa zaradi zadolženosti prek razpisov prodaja tudi hotel Kempinski Palace in Grand hotel Adriatic.

Nismo oddali ponudbe. Zdaj pa ne boste imeli kaj pisati.
Ante Guberac, Grafist

Da ne bo pod mizo
V podjetju Veda Invest, ki ima od Istrabenz turizma najeto gostilno Stara oljka, so nam pojasnili, da so se najemniki povezali zato, da se ne bi zgodila prodaja pod mizo. Koliko so ponudili, ne želijo razkriti. Odvetnica Monika Mavsar je v njihovem imenu pripravila tudi tožbe, ki jih bodo vložili, če ne bodo mogli uveljavljati predkupne pravice in ne bodo upoštevali njihovih vlaganj.

Tokrat brez Grafista
“Nismo oddali ponudbe,” je povedal Ante Guberac iz podjetja Grafist. Ta je bil sicer kupec Istrabenzovih lokalov (Figarole in Tivolija), kar se je zgodilo z neposredno prodajo. “Zdaj pa ne boste imeli kaj pisati,” je dodal v hudomušnem tonu. Glede načrtov s kupljenimi lokali je sicer dejal, da so še vedno v fazi idejnih projektov, za katere še dopolnjujejo dokumentacijo in jo bodo na občino vložili kot predlog spremembe prostorskih aktov. Ponudbi za Istrabenzove portoroške lokale se je kljub začetni vnemi odrekel tudi portoroški gostinec Boro Popović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.