Slovenija
145 ogledov

Prispevek po monaško

Gradbeništvo Shutterstock
Komunalni prispevek. Ptujčani gradijo drugje tudi zaradi visokega prispevka.

Ni čudno, da se mlade družine izseljujejo s Ptuja,” meni naš bralec. Gradnja. “Mnogi Ptujčani se odločajo za gradnjo hiš v drugih bližnjih občinah, saj je tam komunalni prispevek za izgradnjo nepremičnin veliko nižji kot na Ptuju,” je za Žurnal pojasnil Žiga Tovornik, nepremičninski posrednik iz RE/MAX Poetovio.

Z gradnjo v drugi občini se da pri komunalnem prispevku privarčevati celo več kot 10 tisoč evrov. Ptuj v določenih primerih po višini komunalnega prispevka prekaša tudi drugo največje slovensko mesto Maribor.

Ptuj – slovenski Monako

Ni čudno, da se mlade družine izseljujejo s Ptuja, saj že komunalni prispevek nakazuje drago življenje v najstarejšem slovenskem mestu,” je poudaril naš bralec in nas opozoril na visoke zneske, ki si jih zaračuna Mestna občina (MO) Ptuj pred izgradnjo nepremičnine. Takšno zaračunavanje se mu zdi pretirano. Naj spomnimo, da je Štefan Čelan, ptujski župan, že lani poleti poudarjal, da želi, “da Ptuj postane slovenski Monako”. “Očitno je po cenah komunalnega prispevka to že postal, to pa je tudi vse,” je še poudaril naš bralec s Ptuja (njegovo ime hranimo v uredništvu).

Lani še dražje

Z mestne občine so sporočili, da se pri njih prispevek obračuna glede na velikost parcele in neto tlorisa objekta. “Komunalni prispevek je MO Ptuj letos znižala, in sicer glede na neto tloris objekta za 30 odstotkov,” so pojasnili.

Komentarjev 4
  • principiumnovum 11:10 18.september 2011.

    Gulazn eldeesarska! Ni čudno, da postavljajo tako visoke prispevke, če imajo pa eldeesarski gradonaćelniki in njihovi družinski člani na direktroskih mestih plače po 10.000 EUR na mesec. Te gulazni eldeesarske se moramo znebiti čim prej, drugače bomo res počasi jedli ...prikaži več samo še suho travo.

  • Proud-to-be-SG 09:57 18.september 2011.

    Ja, pozabili so enico...prava cena je 13.890EUR

  • TOMAZZZ 09:46 18.september 2011.

    Vaši izračuni za SG so POPOLNOMA napačni. Prejšnji teden sem bil na občini in se pozanimal za ceno svoje parcele s 1050 m2. Komunalni prispekev znaša 14.800,00 eur. POZOR na parceli še ni kanalizacije tako da se to ne upošteva ...prikaži veča pri izračunu, kar pri ostalih navedenih parcelah verjetno je. Torej je Sg še dražji potem takem. !!!